اكله هنديه بصور


اطباق رمضانيه هنديه طريقه عمل





المقادير صدور دجاج تندورى ومستوية الخلطة بصلة متوسطة ومقطعة 1\4كوب كاجو فلفل اخضر حاركزبرة خضرة 
ملح +فلفل اسودجنزبيل طازجشطة أو فلفل أحمر (على حسب الطلب تكون الحرارة) +كمون +قرفة بسيط+فص حبهان مطحون 
***مقادير الصلصة ***
ملعقة صغيرةكمون حصىبصلة متوسطة مفرومة توم مفرومفلفل اخضرحارمفرومطماطم مقطع قطع صغيرةعلبة زبادى1\2كوب كريمة لبانىكزبرة خضرة مفرومة
الطريقة 
نضع كل مكونات الخلطة فى الخلاط ونفرمهم ناعم ثم نضعهم فى طاسة بها زيت بسيط ونقلبهما على النار لمدة 10دقائق حتى يغلظ قوامهاناتى بطاسة ونضع فيها زيت بسيط وكمون حصى والبصلة ونقلبهما ثم نضع التوم والفلفل الحار والطماطم ونقلبهم جيدا ثم نضع عليهم خليط الخلطة ونقلبهم جيدا ثم نضع الزبادى والكريمة ونقلبهم جيدا ثم نقطع صدور الدجاج قطع متوسطة ونضعها فى الصلصة والكزبرة الخضرة المفرومة ونقلبهم لمدة 5دقائق حتى يمتزجوا ثم نضعهم فى طبق التقديم ونزينهم بكزبرة مفرومة ونقدمها مع بيض مسلوق وبالهنا والشفا


ساهم في نشر الموضوع ولك جزيل الشكر !

0 التعليقات:

إرسال تعليق