طريقة عمل طاجن مسقعة




طريقة طاجن المسقعة باللحمة المفرومة


طاجن المسقعه باللحمه المفرومه المقادير: 1 كيلو باذنجان مقشر و مقطع الى شرائح متوسطه السمك ربع كيلو لحمه مفرومه مطبوخه( عصاج )2 فلفل حارمقطع حلقات و  منه البذر الداخلى2 بصله متوسطه الحجم مبشورهعصير طماطم حوالى 1/2 لتر او 1 /4 لتر ملح و فلفل زيت لتحمير الباذنجان و قليل من السمن للطبخالطريقه: 1 - نقلى الباذنجان ونتركه ليتصفى جيدا و بعد القلى نطفى النار و نضع الفلفل فى الزيت لمده دقيقه ونتركه ليتصفى2 - فى حله عميقه شويه نضع السمن ونضع البصل و عليه شويه فلفل اسود ونقلبه حتى يبقى لونه بنى فنضع عليه عصير الطماطم و الملح و يقلب جيدا و تترك حتى تتقل شويه3 -بعدها نضع اللحم المفروم ويترك قليلا 4 - نضع الباذنجان المقلى و الفلفل و تقلب جيدا و تترك حتى تتشرب الصلصه قليلا ثم نرفعها من على النار و ضعها فى طاجن ونضع عليها حلقات طماطم و توضع فى الفرن حتى تحمر وتقدم ساخنه ملحوظه: عند التقديم يمكن عصر ليمون على المسقعه وذلك حسب الرغبه 

ساهم في نشر الموضوع ولك جزيل الشكر !

1 التعليقات: