طريقة عمل كيكة البلح


كيكة البلح


قشرت البلح وقسمته نصين وشيلت منه النواه

حضرت صينية مدهونة زيدة ورشيت فيها سكر وقرفة بالشكل هذا





رصيت البلح في الصينية بالشكل ده 




نيجي بقى للكيك

حطيت في الخلاط 2 كوب زبادي و 3 بيضات وملعقة فانيليا وكوب سكر وضربتهم في الخلاط كويس






بعدها ضفت نصف كوب زيت ذرة وقلبت كويس اوووووي 



اضيف الدقيق شوية بشوية والبيكنج باودر وذرة ملح 


بعد كده صبيت الخليط فوق البلح بالشكل ده 



تدخليها الفرن على درجة حرارة متوسطة لمدة 35 دقيقة واول ما تخرج تفكي الجناب بالسكينة وتقلبيها وهي سخنة هاتتقلب على طول عشان السكر والقرفة سايحين تحت والله على ريحتها 








ساهم في نشر الموضوع ولك جزيل الشكر !

0 التعليقات:

إرسال تعليق