عمل محشى البطاطس باللحمه المفرومه






المقادير

كيلو من البطاطس المتوسطه الحجم

ويا حبذا لو تكون مستطيله

نصف كيلو لحم مفروم

2 بصله مفرومه

2 فص ثوم

2 ملعقه صلصه طماطم

حبتين طماطم مقطعه

مكعبات صغيره

ملح

فلفل اسود

بهارات

شطه ( حسب الطلب)


الطريقه

نبدء بتقشير البطاطس وحفرها

بحيث

نترك الجوانب بسمك 2 سم

ثم نقلى البطاطس فى زيت

حتى يصير لونها ذهبى فاتح

يعنى ما نتركها تستوى

بس تدبل من الزيت

ونضعها على فوط مطبخ

او ورق نشاف

فى اناء اخر

نضع البصل المفروم

يتشوح بعد الوقت حتى يصبح شفاف

(الى تحب تضيف ملعقتين زيت براحتها )

ثم نضيف الثوم المفروم

وبعده اللحم

ونحرك مع اضافه

البهارات والفلفل والملح

نغطى اللحم حتى يتشرب

من السؤائل الى يفرزه اللحم

ثم اضيف اليه مكعبات الطماطم

مع الصلصه والشطه

ونتركها تستوى 10 دقايق

حتى تجف كل السوائل من اللحمه

بعدها نحشى حبات البطاطس

بخليط اللحم المفروم

ونتركها جانبا

فى صنيه الفرن

نضع ملعقتين زيت + بصله

تتشوح ثم نضيف اليها

قلب البطاطس

تتقلب شوى ثم نضع لها الملح

ونرص فوقها

حبات البطاطس المحشيه

وندخلها ربع ساعه الفرن

وتقدم مع رز ابيض بالشعرية

ساهم في نشر الموضوع ولك جزيل الشكر !

0 التعليقات:

إرسال تعليق